Presentació

El Pallars Sobirà, situat al bell mig del Pirineus, és una comarca eminentment d’alçada (acull la Pica d’Estats, el sostre de Catalunya), el poble habitat més alt de Catalunya (Rubió, al Port del Cantó), l’estany de Certascan el més gran dels Pirineus, i finalment, la Noguera pallaresa, el millor riu d’Europa per a la pràctica d’esports en aigües braves. Tot això dins un entorn natural incomparable, ben custodiat per una xarxa d’espais naturals protegits, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant  Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Reserva de Caça de Boumort. Aquest exuberant paisatge no ha estat impediment perquè hagi estat habitada des de temps antics. Per les valls i cims pallaresos hi trobem des de dòlmens i altres restes prehistòriques de l’edat del bronze, passant per castells medievals fins arribar als nostres dies on trobem una comarca que, enmig de revolts, desnivells i passos estrets, ofereix un bon assortit de petits i encantadors pobles i viles on hi predomina la pedra, la fusta i la llosa. La capital, Sort, és l’indret on conflueixen les principals vies de comunicació i és punt de partida per la descoberta d’una comarca d’una qualitat paisatgística inigualable. 

Si bé es tracta una comarca de poca població i de poca activitat humana, el ric i valuós entorn natural del Pallars Sobirà, farcit de pics, senders, geleres, estanys i rius d’abundosos cabals, ha estat clau per la generació d’energia elèctrica primer i també per impulsar el turisme després, sobretot el turisme orientat a les activitats a l’aire lliure, del qual el Pallars Sobirà n’és el gran referent al nostre país. Aquests sectors, complementats  per una bona oferta de serveis i equipaments culturals, importants elements patrimonials i també una variada oferta d’allotjament i restauració de qualitat, repartits arreu de la comarca, conviu amb l’agricultura i la ramaderia, centrada principalment amb el bestiar boví i la producció de llet, formatges i derivats.

Més informació turística

www.pallarssobira.info

COM ARRIBAR-HI?

Per carretera

 • Des de Barcelona tenim diferents opcions. Per l’A2 fins a Cervera (sortida 517) continuar per la L-303 fins a Agramunt, allí agafem la C-14 fins a Artesa de Segre i continuem per la L-512 i C-1412b fins a Tremp, on enllaçarem amb la C-13 fins a Pobla per continuar per la N-260 fins a Sort.
 • Una altra opció, seria anar per l’A2 fins a Cervera, i des d’allà per la C-14 direcció la Seu d’Urgell. Abans de la Seu, agafem la N-260 a Ribera d’Urgellet en direcció Sort.
 • També podem anar per l’eix del Llobregat (C-16) passant per Terrassa, Manresa i Berga fins a Puigcerdà un cop passat pel túnel del Cadí . Des de Puigcerdà, agafem la N-260 direcció la Seu d’Urgell fins a Sort.
 • I finalment per l’eix del Llobregat (C-16) passant per Terrassa, Manresa i C-55 direcció Cardona i Solsona. Allà agafà la C26 direcció Bassella i després la C-14 cap a Oliana i fins Adrall, per la N-260 fins a Sort
 • Des de Girona també tenim diferents opcions, podem anar per la C-25 fins a Manresa (sortida 132), direcció Solsona (C-55) després per la C-26 fins enllaçar amb la C-14 fins a Adrall, i seguim per la N-260  fins a Sort.
 • Una altra opció seria també per la C-25 fins a Manresa (sortida 141a) direcció Puigcerdà passant per Berga, després del Túnel del Cadí agafem la N-260 passant per la Seu d’Urgell i fins a Sort.
 • També podem anar per la C-66 fins a Besalú i continuar per la N-260, passant per Olot, Ripoll, ribes de Freser, la collada de Toses, Puigcerdà i la Seu d’Urgell fins a Sort.
 • Des de Lleida per la C-13 direcció Balaguer, continuant cap a Tremp i seguim per la N-260  fins a Sort.
 • Des de Tarragona per la C-14 que passa per Montblanc, Tàrrega, Agramunt i fins Artesa de Segre. Agafem la C-1412 fins a Tremp i des d’allà la C-13 fins a la Pobla de Segur on trobarem la N-260 que ens portarà fins a Sort.

Amb autobús

 • La companyia de transports ALSA www.alsa.es cobreix el transport públic fins al Pallars Sobirà des de Barcelona.
 • Durant l’estiu funciona el Bus del Parc que fa la circumval·lació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de St. Maurici unint els pobles de  Taüll-Sort-Espot, consulteu horaris aquí


Amb tren

 • El Pallars Sobirà no disposa d’estacions de tren i les més properes les trobem a la veïna comarca del Pallars Jussà www.trendelsllacs.cat. Des d’allà, l’accés al Pallars Sobirà cal fer-lo amb vehicle privat o autobús.

Amb taxi

Comparteix...Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Digg this